Jongeren en kerntalenten

Je wil weten welke unieke talenten je hebt en wat je daarmee kan doen?
Je wil een boeiend, plezierig en zinvol leven en je wilt uitvlooien wat dat voor jou precies betekent?
Je wil meer zelfkennis verwerven?
Je wil graag meer zelfvertrouwen?
Je wil je motivatie terugvinden?
Je wil zicht krijgen op je energiegevers en je energievreters?
Je wil weten waar jij van nature voor in de wieg gelegd bent?
Je wil je volle potentieel ontdekken en ontwikkelen?
Vorige slide
Volgende slide

Kies dan voor een kerntalentenanalyse!

Aan de hand van een kerntalentenanalyse kom je te weten wie je bent: je karaktereigenschappen, je ontwikkelingskansen, je motivatie. En zo kan jij een studiekeuze maken die gebaseerd is op jouw sterke talenten en interesses. En niet op basis van een test (altijd een momentopname en dan nog wel op een moment dat je in volle verandering bent!), niet op basis van een rapport en wat je goed kan (je doet niet altijd graag wat je goed kan!), niet ingefluisterd door ouders en leerkrachten …

Er zijn ontelbaar veel studierichtingen. Veel jongeren zien door het bos de bomen niet meer. Er wordt van jongeren verwacht dat ze belangrijke keuzes maken juist in een fase waarin ze zo zoekende zijn naar zichzelf en waarin de prefrontale cortex, zeg maar ‘de cockpit van het brein’, nog niet ten volle rijp is. Dit deeltje van de hersenen is bij tieners en jongvolwassenen nog ‘under construction’ en pas volgroeid rond het 25ste levensjaar.

Belangrijk is wel: jij kiest! Ik ondersteun jou om een keuze te maken vanuit je hart en met je verstand. Een keuze die jij voor jezelf en voor je omgeving heel goed kan toelichten.

Een kerntalentenanalyse geeft jongeren voldoende zelfkennis mee en maakt meteen duidelijk van welke zaken zij pretlichtjes in de ogen krijgen. Het is meestal ook een boost voor hun zelfvertrouwen: heel wat jongeren trekken grote ogen als ze tijdens de feedback horen dat ze zoveel kerntalenten hebben! Ze krijgen meteen zin om tot actie over te gaan!

Ook los van studiekeuze is een kerntalentenanalyse dus heel waardevol voor jongeren. De juiste zelfkennis vermijdt heel wat ‘trial and error’. Op de vraag wie jij in wezen bent, wat wel en wat van nature niet bij jou past, waar jouw goesting zit, daar kan je al een antwoord op krijgen vanaf je puberteit.

Mijn 25-jarige onderwijservaring, mijn groot hart voor jongeren en mijn passie voor de kerntalentenmethode zet ik heel graag in om jongeren hun kerntalenten te laten ontdekken en te helpen activeren! Jongeren laten floreren, dat is het allerbelangrijkste wat ik met de kerntalentenmethode kan en mag doen.

Werkwijze

Het traject is kort, diepgaand, veilig, leuk, no-nonsense en positief en bestaat uit twee sessies.
Sessie 1: stap 2 en 3 (duur: ongeveer 3 uren) – Sessie 2: stap 4 (duur: ongeveer 2 uren).

Stap 1

Invullen van een vragenlijst

Zodra je je aangemeld hebt, krijg je toegang tot een eenvoudige vragenlijst die je thuis invult. Deze brengt je terug naar je kindertijd tussen 4 en 12 jaar en je favoriete speelgoed, bezigheden en interesses. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten en is heel leuk om te doen! De enige vraag die je je stelt is: ‘hoe graag deed ik dat als kind?’.

Stap 2

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek met de jongere en de ouder(s) luister ik naar je specifieke vraag en naar jullie verhaal. Ik schets wat je kan verwachten van de analyse en van het traject. Je krijgt een duidelijk kader mee en duiding bij de methode.

Stap 3

analysegesprek met de jongere: check vragenlijst en diepte-interview

Tijdens een gesprek van ongeveer 2 uren gaan we de keuzes uit je vragenlijst overlopen en checken. We duiken je kindertijd weer in. Daarna staan we via een diepte-interview stil bij jouw schoolloopbaan, studiekeuzes, keuze van hobby’s en activiteiten, interesses, toekomstplannen …

Stap 4

Feedback kerntalenten en bespreking inzichten

Tijdens deze tweede sessie geef ik een uitgebreide uitleg van jouw kerntalenten. Je ontdekt wat jouw kerntalenten zijn en je komt al meteen tot nieuwe inzichten, die we bespreken. We nemen je oorspronkelijke vraag opnieuw onder de loep en we gaan die aftoetsen aan de hand van jouw kerntalenten. We gaan na welke sterke kerntalenten jij al inzet en welke nog latent aanwezig zijn. We kijken welke studiekeuzes met jouw sterke kerntalenten matchen.

Je krijgt meteen een visueel overzicht van jouw kerntalentenprofiel mee en een studiekeuzeoefening die jou helpt om jouw sterke kerntalenten te matchen met een studierichting.

Stap 5

Persoonlijk en levenslang geldig verslag

Ik maak een persoonlijk verslag met daarin het overzicht van jouw volledige kerntalentenprofiel. Dit verslag krijg je via mail. Het verslag kun je je leven lang blijven gebruiken, zoals bij ieder keuzemoment waar je nog voor komt te staan. Het omvat een complete analyse van al jouw sterke, halve en kleine kerntalenten in al zijn nuances, Het benadrukt wat goed bij je past en geeft ook aan welke taken energie uit je weghalen. Het is jouw levenslang geldig kompas bij al jouw toekomstige keuzes, twijfels, bij jouw groei en persoonlijke ontwikkeling! Je krijgt een oplijsting van jouw energiegevers en jouw energievreters en jouw unieke ‘Coretalentsfingerprint’.

Tarief

kerntalentenanalyse voor jongeren middelbaar onderwijs en voor studenten

Altijd inbegrepen: intakegesprek met duiding methode / vragenlijst leukertjes / check vragenlijst / diepte-interview / volledige feedback van jouw kerntalentenprofiel met koppeling aan eigen verhaal en bespreking inzichten / visueel overzicht van jouw kerntalentenprofiel / persoonlijk en levenslang geldig kerntalentenverslag met de volledige uitleg van jouw kerntalenten (sterk, half, klein) met alle basiscombinaties, een oplijsting van jouw energiegevers en jouw energievreters en jouw unieke ‘Coretalentsfingerprint’ / studiekeuzeoefening

575 euro 

Verdere studiekeuzebegeleiding of studiekeuzebegeleiding los van een kerntalentenanalyse kost 70 euro voor een sessie van een uur.
Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en kan telefonisch, online of op afspraak.

Gelieve eventuele leerproblemen en/of socio-emotionele problemen vooraf te melden bij aanvraag. 

Prijzen excl. BTW. Er is geen terugbetaling van de mutualiteit mogelijk. Betaling gebeurt cash of met Payconiq na de bespreking van het kerntalentenprofiel. 

Overtuigd van mijn aanpak of heb je nog vragen? Contacteer mij vrijblijvend.