Het onderstaande (studiekeuze)traject duurt in totaal ongeveer 5 uren en wordt opgesplitst in 2 sessies.
Sessie 1: stap 2 en 3 (duur: ongeveer 3 uren).
Sessie 2: stap 4 (duur: ongeveer 2 uren).

STAP 1: invullen van een vragenlijst

Zodra je je aangemeld hebt, krijg je toegang tot een eenvoudige vragenlijst. Deze brengt je terug naar je kindertijd tussen 4 en 12 jaar en je favoriete speelgoed, bezigheden en interesses. Het invullen van de vragenlijst duurt ca. 30 minuten en is heel leuk om te doen! De enige vraag die je je stelt is: “hoe graag deed ik dat als kind?”. 

STAP 2: intakegesprek

Tijdens het intakegesprek met de jongere en de ouder(s) luister ik naar je specifieke vraag en naar jullie verhaal en schets ik wat je kan verwachten van de analyse en van het traject.

STAP 3: analysegesprek deel 1 met de jongere

Tijdens een gesprek van ongeveer 2 uren gaan we de keuzes uit je vragenlijst overlopen en checken. We duiken je kindertijd weer in. Daarna staan we via een diepte-interview stil bij jouw schoolloopbaan, studiekeuzes, keuze van hobby’s en activiteiten, interesses, toekomstplannen …

STAP 4: analysegesprek deel 2 met jongere en ouder(s)

Tijdens deze tweede sessie geef ik een uitgebreide uitleg van jouw KernTalenten. Je ontdekt wat jouw KernTalenten zijn en je komt al meteen tot nieuwe inzichten. We nemen je oorspronkelijke vraag terug onder de loep en gaan die aftoetsen aan de hand van jouw KernTalenten. We gaan na welke sterke KernTalenten jij al inzet en welke nog latent aanwezig zijn. We kijken welke studiekeuzes met jouw sterke KernTalenten matchen.

Je krijgt meteen een visueel overzicht van jouw KernTalentenprofiel mee en indien nodig een studiekeuzeoefening die jou helpt om jouw sterke KernTalenten te matchen met een studierichting.

STAP 5: verslag

Indien gewenst stel ik een verslag op met daarin het overzicht van jouw KernTalenten en de uitleg ervan. Dit verslag krijg je via mail of eventueel met de post. Het verslag kun je je leven lang blijven gebruiken, zoals bij ieder keuzemoment waar je nog voor komt te staan, wat de methode zo waardevol maakt. Het verslag omvat een complete analyse van al jouw sterke, halve en kleine KernTalenten in al zijn nuances, combinaties en koppelingen. Het benadrukt wat goed bij je past en geeft ook aan welke taken energie uit je weghalen.

 

Soms hebben jongeren nood aan studiemethodebegeleiding en aan ondersteuning op vlak van leren leren. Deze jongeren verwijs ik graag door naar Studiebox in Roeselare of in Torhout. In Studiebox staat de leerling, zijn/haar studies en welbevinden centraal! Leerlingen kunnen hier ook terecht voor individuele bijlessen. Ik maak deel uit van het ervaren en dynamische team van leerkrachten en leercoaches. Samen met hen sta ik klaar om de studenten te begeleiden en te motiveren! Meer informatie vind je op de website www.studiebox.be

 

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en kan telefonisch of op afspraak.