Over Nele

Ik ben Nele Bogaert (°1975). Ik ben gehuwd met Pedro en ik ben mama van onze dochter Soetkin en onze zoon Pepijn. In mijn 25-jarige onderwijservaring was begeleiding van mensen de rode draad. Op weg gaan met jongeren en volwassenen en hen zien ‘groeien’, maakt mij echt gelukkig.

Naast mijn functie van leerkracht, was ik lid van het team leerlingenbegeleiding en van de werkgroep ‘Methode en Motivatie’. Ik werkte op school als leercoach. Ik was 15 jaar mentor in aanvangs – en stagebegeleiding en 6 jaar interne vertrouwenspersoon. Vanuit die laatste twee functies begeleidde ik ook volwassenen.

Mijn functie van interne vertrouwenspersoon heeft mij ten volle doen beseffen en voelen dat mensen begeleiden mijn passie is en heeft mij verdere stappen laten zetten in de wereld van coaching. Ik ben erg geboeid door mensen en hun verhalen. Door steeds meer met begeleiding bezig te zijn, heb ik hierin mijn missie ontdekt en heb ik in 2018 de stap gezet om mijn eigen praktijk Groeistap op te richten om zo nog vaker het beste uit mensen te kunnen halen.

Authenticiteit, empathie, openheid, fijngevoeligheid, vertrouwen, veiligheid, positiviteit staan centraal in mijn sessies.

In mijn vrije tijd geniet ik van momenten met mijn gezin, hou ik van lezen en van lekker eten, ga ik met mijn hond het bos in en ga ik joggen, pik ik graag een concert mee en ontdek ik graag een nieuwe stad.

Welkom op mijn website!

Visie en missie

‘Groeien’ betekent voor mij meer en meer jezelf worden, meer en meer jezelf kunnen, durven en mogen zijn. Je voelt je beter in je vel als je de kans krijgt jezelf te mogen zijn. Op elk moment van je ontwikkeling. En om te ontwikkelen, moet je vaak starten met ont-wikkelen (terug naar de basis/kern) om vervolgens te komen tot ontwikkeling (bouwen en groeien). De kerntalentenmethode is hiervoor een buitengewoon geschikte tool.

Als gepassioneerd kerntalentenanalist wil ik jongeren en volwassenen laten groeien vanuit hun mogelijkheden en talenten. Met de kerntalentenmethode en via coaching ondersteun ik jongeren vanaf ongeveer 14 jaar en volwassenen in hun zoektocht naar hun persoonlijkheid, hun sterktes en eigenschappen. Op die manier kom je tot het maken van positieve en duurzame keuzes op alle vlakken van het leven: studie, beroep, promotie, persoonlijke ontwikkeling … Ik vind het fantastisch dat ik met deze krachtige methode en via coaching mensen kan inspireren om te gaan voor datgene waar hun ogen van gaan sprankelen. Mensen helpen ontdekken wat hun toegevoegde waarde is, wat hun passie, talenten en drijfveren zijn … ik kan je verzekeren, dat is heel dankbaar werk!

Jongeren en volwassenen (opnieuw) in hun eigen kracht laten staan en versterken in hun eigen natuurlijke beweging, dat is mijn missie. Vanuit mijn enthousiasme en drive help ik je graag vooruit in je zoektocht naar groei en transformatie, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Opleidingen

Expertise in de kerntalentenmethode:
– Kerntalentenanalist sinds 2018
– Jaarlijks minstens 1 verdiepingsdag in de methode
– Intervisies met andere kerntalentenanalisten
– Masterclass ‘kerntalenten en zelfvertrouwen’
– Masterclass ‘kerntalenten en perfectionisme’
– Masterclass ‘kerntalenten en leiderschap’
– Masterclass ‘kerntalenten en stress, burn-out, bore-out en HSP’
– Masterclass ‘kerntalenten en stress in eigen regie nemen’
– Masterclass ‘kerntalenten en gaming’
– Masterclass ‘kerntalenten en studiekeuze’

Erkend als ‘senior kerntalentenanalist’ door Coretalents door het grote aantal analyses die ik al gedaan heb (zowel bij jongeren als bij volwassenen) en door mijn voortdurende professionalisering in de kerntalentenmethode.

Ik ben praktijkcoach en examinator tijdens de opleidingen tot kerntalentenanalist bij Coretalents in Antwerpen. 

Persoonlijke ontwikkeling en professionalisering heb ik altijd heel belangrijk gevonden. Elk jaar volg ik vormingen. Ik blijf mezelf trakteren op nieuwe, boeiende opleidingen. Ook via het lezen van allerhande vakliteratuur blijf ik bijleren en investeren in zelfontplooiing. Zo kan ik andere mensen gepassioneerd blijven inspireren. Zalig toch!

Lid van VESB (Vereniging Erkende Stress – en Burn-out Coaches).
Lid van Konnektit (Verbindend netwerk van professionele hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg).
Jaarlijks meerdere intervisies met andere loopbaancoaches van het gemandateerde loopbaancentrum It Makes Sense.
Jaarlijks meerdere intervisies met andere stress – en burn-out coaches die lid zijn van VESB.

2023
2022
2020-2021
2019-2020
2018-2019
2017-2018
2015
2006-2008
1993-1996

Waarom een kerntalentenanalyse?