Afhankelijk van jouw situatie en behoeftes stippelen we een traject op maat uit. Via individuele coaching leer je beter omgaan met stress door te werken aan nieuwe denkpatronen, aanpassingen in je levensstijl, persoonlijke acties op vlak van werk en privé … Je krijgt inzicht in het stress – en burn-out proces en je leert wat stress met je lichaam en geest doet. 

Door je veerkracht te verhogen, pak je problemen en stress efficiënter aan. Samen ontdekken we waar het echt om gaat en dat er altijd meerdere opties mogelijk zijn. 

We volgen het Drie-Sporen-Model

  1. staat van zijn (energiepeil, voeding, beweging, ontspanning, fun en slaap) 
  2. manier van zijn ( je gewoontes, patronen, waarden, normen, overtuigingen) 
  3. omgeving (werk, gezin, familie, vrienden …) 

We kijken samen welke veranderingen nodig zijn om jouw veerkracht te verhogen. 

Ik start altijd met een intakegesprek. Ik luister naar jouw verhaal, naar jouw verwachtingen. Ik bevraag jouw stressklachten en jouw energieniveau. Ik geef je uitleg over het traject en ik bied jou een heel duidelijk kader zodat je weet wat je kan verwachten. 

We brengen jouw stressklachten in kaart en zo krijg je al meteen inzicht in de stressoren in jouw leven. Ik geef jou inzicht in het stressmechanisme zodat je beter kan begrijpen wat jou overkomt. Via coaching en via thuisopdrachten leer ik jou om aan prikkelbeheer te doen, om bewust te kiezen voor jouw energiegevers, om je veerkracht te verhogen en om zo duurzaam je stresssysteem te kalmeren. 

Na een vijftal sessies ben je meestal in staat om beter om te gaan met stressvolle situaties en om zelf meer in balans te blijven. De oplossing voor wie last heeft van stress ligt dus niet in het creëren van een volledig stressloos leven, maar net in het beter leren omgaan met stress. Met vallen en opstaan. Met oefenen. Stress, overspannenheid  of een burn-out zijn een kans om meer te weten te komen over jezelf en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Dit is het begin van een nieuwe manier van leven en werken, van een nieuwe manier van zijn. 

 

Als Erkend Senior KernTalentenanalist zet ik, indien ik dit een meerwaarde voor jouw traject vind, de unieke en wetenschappelijk gevalideerde KernTalentenmethode in. Een KernTalentenanalyse is de ideale manier om jezelf beter te leren kennen (aard + potentieel + intrinsieke motivatie) en geeft jou kort en krachtig een objectief beeld van jouw energiegevers en energievreters. Dit helpt jou om sterker in je schoenen te staan en te durven kiezen voor wat jij echt nodig hebt om je goed in je vel te voelen.  Jouw KernTalentenanalyse zorgt ervoor dat je milder en begripvoller kijkt naar jezelf. Je krijgt de woorden om op een duidelijke en positieve manier naar mensen in jouw omgeving te communiceren wat voor jou essentieel is om te kunnen floreren. Ik ben lid van VESB (Vereniging Erkende Stress – en burn-out coaches). Ik blijf me verder professionaliseren en verdiepen in de materie van veerkracht, stress – en burn-outcoaching en ik volg jaarlijks meerdere intervisies met andere erkende stress – en burn-outcoaches die lid zijn van VESB.