Loopbaancoaching

Je wil proactief aan de slag gaan om je loopbaan zelf vorm te geven?
Je zoekt een manier om je talenten optimaal in te zetten in je (huidige) job?
Je wil even alles op een rijtje zetten om te kijken welke richting je de komende jaren uit wil?
Je wil een nieuwe uitdaging aangaan maar je durft de stap nog niet te zetten?
Je wil weten of die promotie die je voor ogen hebt je wel gelukkig zal maken?
Je wil je sterke kanten in de kijker zetten zonder jezelf te moeten verkopen?
Je wil elke dag met veel goesting doen waar jij goed in bent?
Je wil een burn-out of een bore-out vermijden?
Je wil weten welke professionele context het best bij jouw talenten, competenties en waarden past?
Je gaat (voor het eerst) solliciteren en je wil weten welke job echt bij jou past?
Je wil je voorbereiden op je functioneringsgesprek?
Je hebt het gevoel dat er meer in je zit maar je kan nog niet benoemen wat precies?
Je wil beter leren omgaan met je hoogsensitiviteit op de werkvloer?
Je wil meer voldoening uit je werk halen?
Je wil weten wat jij nodig hebt om op professioneel vlak te floreren?
Je weet niet meer wat je eigenlijk graag doet en wat je wil?
Previous slide
Next slide

Loopbaanbegeleiding is al lang niet meer alleen mensen begeleiden naar een andere job, maar vooral mensen wakker schudden om het beste uit zichzelf te halen en altijd eigenaarschap op te pakken voor hun eigen loopbaan.

Loopbaanbegeleiding vanuit een kerntalentenanalyse vormt een ideaal startpunt!
Welke voordelen biedt loopbaancoaching bij Groeistap?

We vertrekken altijd van een kerntalentenanalyse

In een traject op maat van jouw specifieke loopbaanvraag breng ik je kerntalenten in kaart. Hierdoor krijg je een fundament dat je levenslang helpt om positieve en duurzame keuzes te maken vanuit wie je bent, wat je intrinsiek motiveert en wat je goed zal kunnen. Een kerntalentenanalyse geeft je objectief zelfinzicht, zorgt voor een boost in je zelfvertrouwen, verhoogt je zelfsturend vermogen en zet aan tot actie!. Je krijgt de woorden om jouw sterktes, kwaliteiten, wensen, frustraties, valkuilen, patronen te benoemen. Met dit nieuw verworven zelfinzicht kijken we naar je huidige job, naar een eventuele promotie, een nieuwe baan, of misschien de mogelijkheid om zelfstandig iets te gaan ondernemen. Samen komen we tot een gefundeerde en onderbouwde conclusie waar je mee verder kan. Je persoonlijke analyseverslag kan je altijd raadplegen om te kijken of je wel nog ‘on track’ bent met jezelf. Dit verslag blijft levenslang geldig.

Je komt niet in een therapeutische setting terecht, maar het traject dat we afleggen is kort, objectief, doel – en resultaatgericht, positief ondersteunend, leuk en no-nonsense. Ik help je graag bij het ontdekken en het activeren van je kerntalenten!

Werkwijze

Stap 1

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek luister ik naar je specifieke vraag, naar jouw verhaal en naar jouw verwachtingen. Ik schets wat je kan verwachten van de begeleiding en ik geef duiding bij de kerntalentenmethode. We stellen jouw loopbaanvraag scherp. Je vult het eerste deel van jouw persoonlijk ontwikkelingsplan in. Het intakegesprek duurt ongeveer anderhalf uur.

Stap 2

Invullen van een vragenlijst

Na het intakegesprek krijg je toegang tot een eenvoudige vragenlijst. Deze brengt je terug naar je kindertijd tussen 4 en 12 jaar en je favoriete speelgoed, bezigheden en interesses. Denk je dat de kindertijd al te ver achter je ligt? Geen zorgen, het komt vanzelf weer naar boven als je de vragenlijst doorneemt. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten en is heel leuk om te doen!

Stap 3

Check van de vragenlijst

Tijdens een gesprek van ongeveer anderhalf uur gaan we de keuzes uit je vragenlijst overlopen en checken. We duiken je kindertijd weer in en je mag vertellen over alle ‘leukertjes’ uit jouw kindertijd! Ik luister heel goed wat jij allemaal deed, hoe graag jij dat deed en hoe jij er precies mee speelde. Want net daarin liggen al jouw kerntalenten verscholen! Vaak komen er dan ook nog meer herinneringen naar boven.

Stap 4

Feedback van je kerntalenten met bespreking inzichten

Je krijgt een heel uitgebreide uitleg van jouw kerntalentenprofiel, met al hun eigenschappen, met alle nuances en alle combinaties die op jou van toepassing zijn. Je ontdekt wat jouw kerntalenten zijn en je komt al meteen tot nieuwe inzichten. Hier staan we bij stil en we bespreken deze inzichten in functie van jouw loopbaanvraag. We gaan na in welke mate je kerntalenten zich tot nu toe gemanifesteerd hebben in je leven. Welke van jouw sterke kerntalenten zet jij al in? Kan je die kwijt in jouw job? Welke sterke kerntalenten zijn nog latent aanwezig? Zet jij veel kleine kerntalenten in in je job? Hoe werken jouw kerntalenten op elkaar in en wat betekent dit voor jou? Waar kan jij extra op letten bij het maken van keuzes? De feedback met bespreking duurt ongeveer twee uren.

Je vult het tweede deel van je persoonlijk ontwikkelingsplan in.

Stap 5

Uitgebreid en persoonlijk, levenslang geldig verslag

Ik maak een persoonlijk verslag met daarin het overzicht van jouw volledige kerntalentenprofiel. Dit verslag krijg je via mail. Het verslag kun je je leven lang blijven gebruiken, zoals bij ieder keuzemoment waar je nog voor komt te staan. Het omvat een complete analyse van al jouw sterke, halve en kleine kerntalenten in al zijn nuances. Het benadrukt wat goed bij je past en geeft ook aan welke taken energie uit je weghalen. Het is jouw levenslang geldig kompas bij al jouw toekomstige keuzes, twijfels, bij jouw groei en persoonlijke ontwikkeling! Je krijgt een oplijsting van jouw energiegevers en jouw energievreters, een visueel overzicht van je kerntalentenprofiel en jouw unieke ‘Coretalentsfingerprint’.

Bovenstaande stappen worden aangevuld met individuele loopbaancoaching, soms gecombineerd met thuisopdrachten en extra gesprekken, afhankelijk van jouw noden en steeds op maat van jouw vraag en situatie. Op die manier ondersteun ik je maximaal in je persoonlijke en professionele groei, zodat jij je volle potentieel naar buiten kan brengen.

Tarief

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques

Voor loopbaanbegeleiding kan je loopbaancheques inzetten. De Vlaamse Overheid wil met het systeem van loopbaancheques mensen aansporen om actief over hun loopbaan na te denken en hun carrière in een richting te sturen die meer aansluit op hun persoonlijke talenten en sterktes. Ook preventie van en re-integratie na een burn-out en bore-out behoort tot het domein van de loopbaancheques.

Je betaalt zelf slechts 40 euro per loopbaancheque! Elke werknemer en zelfstandige met minstens 7 jaren werkervaring heeft om de 6 jaar recht op 2 loopbaancheques. Je eerste loopbaancheque geeft je recht op 4 uren loopbaanbegeleiding, je tweede cheque op 3 uren loopbaanbegeleiding.

Je krijgt dus 7 uren loopbaanbegeleiding voor slechts 80 euro, steeds gebaseerd op een kerntalentenanalyse met een uitgebreide bespreking en een persoonlijk verslag. Dankzij de subsidies van de Vlaamse Overheid kan jij van een bijzondere korting genieten!
Meer info over loopbaancheques vind je via deze link. Ik maak deel uit van het ervaren team van loopbaancoaches van het gemandateerde loopbaancentrum It makes sense. Hierdoor kan je bij mij ook terecht met loopbaancheques.

Loopbaanbegeleiding kan zelfs gratis:

  • als je lid bent van het ACV: het ACV betaalt de eerste loopbaancheque van zijn leden terug.
  • als je in de voedingssector werkt: Alimento Groep betaalt beide loopbaancheques terug.
  • via het derdebetalerssysteem: je kan je loopbaancheque(s) door je organisatie of werkgever laten terugbetalen.

Heb je nog geen recht op loopbaancheques of heb je geen loopbaancheques meer? Ook dan kan je bij mij terecht voor loopbaanbegeleiding met kerntalentenanalyse.

Tarief kerntalentenanalyse zonder loopbaancheques voor particulieren

Altijd inclusief: intakegesprek met scherp stellen vraag en met duiding methode / vragenlijst leukertjes / check vragenlijst / volledige feedback van jouw kerntalentenprofiel met koppeling aan eigen professioneel en persoonlijk verhaal en bespreking inzichten / visueel overzicht van jouw kerntalentenprofiel / persoonlijk en levenslang geldig kerntalentenverslag met de volledige uitleg van jouw kerntalenten (sterk, half, klein) met alle basiscombinaties, een oplijsting van jouw energiegevers en jouw energievreters en jouw unieke ‘Coretalentsfingerprint’ / mogelijkheid tot vragen stellen achteraf via mail of telefonisch

575 euro 

Uurtarief voor particulieren

Individuele loopbaancoaching zonder loopbaancheques, los van een kerntalentenanalyse, en extra uren bovenop de 7 uren bekostigd met loopbaancheques, kost 70 euro per uur. 

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en kan telefonisch of op afspraak. Een goede klik met je loopbaanbegeleider en duidelijkheid over de manier van werken is belangrijk.

Prijzen exclusief BTW. Er is geen terugbetaling mogelijk via de mutualiteit. 

Overtuigd van mijn aanpak of heb je nog vragen? Contacteer mij vrijblijvend.