Veerkrachtcoaching

Van stress naar veerkracht, dat kan je leren! Veerkracht, wat een prachtig woord! Denk aan de zachte maar taaie kracht van het riet dat platgelegd wordt door de wind maar telkens weer opveert. Het plooibare riet buigt en wacht en zodra de wind luwt, veert het recht.

Veerkracht is de kunst om mee te deinen op de golven van verandering, om tegenslagen te boven te komen en zelfs te zien als groeimogelijkheden.

Als je veerkrachtig bent, blijf je ook in moeilijke omstandigheden goed functioneren: je blijft positief en toekomstgericht. Als je veerkracht laag zit, stapelt stress zich op en verlies je het gevoel van controle.

Het leven zit vol met kleine en grote uitdagingen die stress veroorzaken. Op zich is stress helemaal niet slecht voor ons. Stress kan zowel positief als negatief zijn – een vriend of een vijand – afhankelijk van de omstandigheden en hoe wij ermee omgaan. We hebben een zekere mate van positieve stress nodig om te functioneren, te presteren en vooruit te gaan. Stress wordt echter een probleem wanneer het te lang duurt. Dan spreken we van negatieve of chronische stress. Chronische stress maakt je ziek, doet je energie dalen en zorgt ervoor dat je vastloopt en niet meer kan ontspannen en genieten. Wanneer de balans doorslaat naar negatieve stress, dan ben je volledig overprikkeld. Heel wat chronisch psychische en lichamelijke aandoeningen zijn het eindresultaat van een levensstijl gekenmerkt door chronische negatieve stress en te weinig zelfzorg op vlak van lichamelijke en mentale gezondheid.

Ik ben voor jou graag een wegwijzer die jou toont welke kanten je op kan en die mee richting geeft op jouw weg naar duurzame verandering. Dit hoeft geen lang traject te zijn. In een veilige omgeving en met oog voor jouw natuurlijke sterktes bied ik jou de kans om nieuw gedrag te oefenen. Vanuit verbinding, empathie en authenticiteit help ik jou graag om dingen op een rijtje te zetten, te checken of de gevolgde weg nog steeds de gewenste is en bied ik jou graag een niet-veroordelend luisterend oor.

Herken je deze stresssignalen?
Wil je graag…

Samen bouwen we aan jouw veerkracht, op en naast het werk, zodat je opnieuw rust, energie en vreugde ervaart!

Afhankelijk van jouw situatie en behoeftes stippelen we een traject op maat uit. Via individuele coaching leer je beter omgaan met stress door te werken aan nieuwe denkpatronen, aanpassingen in je levensstijl, persoonlijke acties op vlak van werk en privé … Je krijgt inzicht in het stress – en burn-out proces en je leert wat stress met je lichaam en geest doet.

Door je veerkracht te verhogen, pak je problemen en stress efficiënter aan. Samen ontdekken we waar het echt om gaat en dat er altijd meerdere opties mogelijk zijn. We volgen het Drie-Sporen-Model:

1. staat van zijn (energiepeil, voeding, beweging, ontspanning, fun en slaap)
2. manier van zijn ( je gewoontes, patronen, waarden, normen, overtuigingen)
3. omgeving (werk, gezin, familie, vrienden …)

We kijken samen welke veranderingen nodig zijn om jouw veerkracht te verhogen.
Ik start altijd met een intakegesprek. Ik luister naar jouw verhaal, naar jouw verwachtingen. Ik bevraag jouw stressklachten en jouw energieniveau. Ik geef je uitleg over het traject en ik bied jou een heel duidelijk kader zodat je weet wat je kan verwachten.

We brengen jouw stressklachten in kaart en zo krijg je al meteen inzicht in de stressoren in jouw leven. Ik geef jou inzicht in het stressmechanisme zodat je beter kan begrijpen wat jou overkomt. Via coaching en via thuisopdrachten leer ik jou om aan prikkelbeheer te doen, om bewust te kiezen voor jouw energiegevers, om je veerkracht te verhogen en om zo duurzaam je stresssysteem te kalmeren.

De oplossing voor wie last heeft van stress ligt dus niet in het creëren van een volledig stressloos leven, maar net in het beter leren omgaan met stress. Met vallen en opstaan. Met oefenen. Stress, overspannenheid of een burn-out zijn een kans om meer te weten te komen over jezelf en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Dit is het begin van een nieuwe manier van leven en werken, van een nieuwe manier van zijn.

Ik werk samen met het multidisciplinaire team van groepspraktijk Equilibre (osteopathie – kinesitherapie – voedingsadvies  – psychotherapie). Wij bekijken samen jouw klacht in bredere zin. Wij geloven dat de mens een eenheid vormt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak. In team gaan we de specifieke oorzaken van jouw klachten gaan uitzoeken om zodoende de meest efficiënte behandelingsstrategie te kunnen uitwerken. Dit traject willen we steeds combineren/uitwerken in contact met jouw behandelende geneesheer.

Als erkend senior kerntalentenanalist zet ik, indien ik dit een meerwaarde voor jouw traject vind, de unieke en wetenschappelijk gevalideerde kerntalentenmethode in. Een kerntalentenanalyse is de ideale manier om jezelf beter te leren kennen (aard + potentieel + intrinsieke motivatie) en geeft jou kort en krachtig een objectief beeld van jouw energiegevers en energievreters. Dit helpt jou om sterker in je schoenen te staan en te durven kiezen voor wat jij echt nodig hebt om je goed in je vel te voelen. Jouw kerntalentenanalyse zorgt ervoor dat je milder en begripvoller kijkt naar jezelf. Je krijgt de woorden om op een duidelijke en positieve manier naar mensen in jouw omgeving te communiceren wat voor jou essentieel is om je goed in je vel te voelen. Met jouw kerntalentenprofiel leg je een heel stevig fundament om levenslang op verder te bouwen.

Ik ben lid van VESB (Vereniging Erkende Stress – en Burn-out coaches). Ik blijf me verder professionaliseren en verdiepen in de materie van veerkracht, stress – en burn-outcoaching. Ik volg jaarlijks meerdere intervisies met andere erkende stress – en burn-outcoaches die lid zijn van VESB.

Tarief

Voor stressbegeleiding, preventie van burn-out en bore-out, re-integratie na een burn-out of bore-out, kan je ook gebruik maken van de VDAB loopbaancheques waardoor een begeleiding van 4u (eerste loopbaancheque) en/of 3u (tweede loopbaancheque) je slechts 45 euro kost. In totaal krijg je dus 7u begeleiding voor slechts 90 euro! Iedereen met minstens 7 jaren werkervaring heeft om de 6 jaar recht op twee loopbaancheques. (Zie ook info en tarieven loopbaanbegeleiding).

Zonder loopbaancheques kost een individuele coachingsessie van een uur 70 euro per uur voor particulieren.

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en kan telefonisch of op afspraak. Een goede klik en de kwaliteit van de relatie is essentieel om vooruitgang te garanderen.

Prijzen exclusief BTW. Er is geen terugbetaling van de mutualiteit mogelijk. Betaling gebeurt cash of met Payconiq na elke sessie of na een kerntalentenanalyse. 

Overtuigd van mijn aanpak of heb je nog vragen? Contacteer mij vrijblijvend.