Blog

Door het schrijven van deze blogs, maak ik een heel smakelijke ‘omelet’ met heel wat van mijn ‘dikke eieren’! Ik leef er veel van mijn sterke kerntalenten tegelijk in uit: ‘esthetische creativiteit’, ‘mentale creativiteit’, ‘informatieoverdracht’, ‘verkopen en overtuigen’, ‘show en entertainment’.

Veel leesplezier!

Mijn focuswoord voor 2020

Heb jij je focuswoord voor 2020 al? Ik wel! Sinds vandaag is mijn focuswoord helemaal helder! 

Van nature uit ben ik ‘een denker’ en ‘een dromer’. Dit betekent dat ik alles altijd heel goed ga overdenken, dat ik altijd heel bedachtzaam te werk ga, dat ik situaties steeds vanuit verschillende invalshoeken ga bestuderen. Ik zoek naar de logische samenhang tussen zaken. Ik loop over van de creatieve, originele ideeën en ik hou ervan te freewheelen en grenzeloos te fantaseren. Ik observeer heel graag en ik heb tijd en ruimte nodig om mijn gedachten, gevoelens, ervaringen, visie te uiten. 

‘De doener’ in mij komt echter niet altijd voldoende aan bod. Mijn valkuil is dat ik te lang blijf steken in de fase van het dromen, plannen, nadenken en dat ik hierdoor niet in beweging kom. Ik ga niet zomaar iets uitproberen. Rap beslissingen moeten nemen, ervaar ik als stresserend.  

Ik was vaak allergisch aan mensen die zich zonder nadenken in iets storten, die onbezonnen en zonder veel concrete plannen in iets springen. Eigenlijk het omgekeerde van mij dus. Ondertussen bekijk ik hen anders en besef ik dat ik nog iets van hen kan leren (en zij natuurlijk ook iets van mij 😉). 

Mijn focuswoord voor ogen houden, zal mij helpen om de doener in mezelf te activeren om zo mijn dromen en plannen effectief in de wereld te zetten. Mijn focuswoord zal me helpen om mijn professionele missie voluit te leven. Het zal me motiveren om voor ogen te houden waar ik mijn tijd en aandacht aan wil spenderen. 

Dit jaar begin ik niet aan goede voornemens. Dit jaar hou ik het bij een focuswoord. 

Mijn focuswoord voor 2020? ACTIE! Actie wordt de rode draad doorheen mijn 2020!

Toen ik vandaag in mijn auto stapte, onderweg naar de TerugkomDak (= de jaarlijkse feestelijke afsluiter van het werkjaar van ons Coretalentsteam), knalde het liedje ‘Don’t stop me now’ van Queen door de boxen. Ik heb de radio heel hard gezet en ik heb luidkeels meegezongen. Toeval bestaat niet, toch? 

Nele

Waarom een kerntalentenanalyse